Platte daken

Een goede dakbedekking is van groot belang als u een plat dak wilt maken. Vanengeland dakwerken realiseert platte daken met onder andere Bitumen of Kunststof.

Ruime kennis en ervaring staan bij ons garant voor een perfect eindresultaat. Service, kwaliteit en betaalbaarheid staan aan de basis van onze dienstverlening.

Roofing / Bitumen

Bitumen is ook wel bekend onder de meer bekende term roofing. Bitumen is een bestandsdeel dat afkomstig is uit aardolie. Het heeft meerdere eigenschappen waardoor het zeer geschikt is als dakbedekking. Bitumen kan hoge tempraturen kan weerstaan, is waterdicht en isoleert uitstekend. Daarnaast is het de goedkoopste variant voor de bedekking van een plat dak. De levensduur van een dak met deze roofing is zo’n 25 jaar.

Kunststof PVC Kunststof dakbedekking is gemaakt om eigenschappen te bezitten die uw dak goed beschermen. Over het algemeen is PVC dakbedekking duurder dan roofing maar heeft wel enkele voordelen. Zo is er meestal meer mogelijk op het gebied van kleur en wanneer er voor wit wordt gekozen heeft dit een verkoelend effect omdat wit minder UV stralen opneemt. De levensduur van PVC dakbedekking ligt net als bij roofing rond de 25 jaar.

EPDM

Het grote voordeel van EPDM is de lange levensduur. Deze gaat met 40 jaar zo’n 15 jaar langer mee dan kunststof of roofing dakbedekking. Dit komt door de elasticiteit waar het materiaal over beschikt waardoor het net iets weerbaarder is.